21 اسفند 1402
196

رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران می گوید:«گر سازمان منابع طبیعی بتواند به وظیفه اصلی خود یعنی حفظ عرصه‌های جنگلی و پوشش گیاهی موجود عمل کند، در آن صورت اجازه دارد براساس طرح‌های کارشناسی‌شده به نهال‌کاری بپردازد.»

به جای کاشت درخت،جنگل ها را حفظ کنید | هم درخت می‌کاریم،هم جنگل‌ها را احیا می کنیم

همشهری آنلاین - مجیدجباری: کاشت یک میلیارد اصله درخت طی ۴ سال، در حالی از پاییز امسال در سراسر کشور آغاز شد که این طرح موافقان و مخالفانی دارد. موافقان معتقدند که این اقدام می تواند نفس شهرها را تازه کند و سرعت انتشار کربن را کاهش دهد. مخالفان اما بر این باورند که کاشت یک میلیارد درخت باید پس از حفظ جنگل ها و درختان موجود در اولویت قرار بگیرد و هزینه کاشت درخت بهتر است صرف نگهداشت جنگل ها شود.

رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران در این باره گفت: اگر سازمان منابع طبیعی بتواند به وظیفه اصلی خود یعنی حفظ عرصه‌های جنگلی و پوشش گیاهی موجود عمل کند، در آن صورت اجازه دارد براساس طرح‌های کارشناسی‌شده به نهال‌کاری بپردازد؛ آن هم به شرط این که برنامه‌ریزی دقیقی به‌منظور تامین آب لازم و اعتبارات مورد نیاز برای نگهداشت نهال‌های کاشته‌شده وجود داشته باشد.

تعهد بین المللی ایران

علی بناگر افزود: از ابتدای شروع این طرح موارد مثبت و منفی مختلفی درباره برنامه کاشت یک میلیارد درخت در ایران مشاهده شده است که باید همه آن‌ها را در کنار یکدیگر تحلیل کرد؛ از جمله این که اجرای این طرح در راستای ایفای تعهد بین‌المللی ایران نسبت به کاشت یک تریلیون درخت در جهان است که در سال ۲۰۲۰ برخی کشورهای عضو سازمان ملل متحد آن را پذیرفتند؛ به همین دلیل، طرح کاشت یک میلیارد درخت را می‌توان در راستای تعاملات محیط‌زیستی ایران با سایر کشورهای جهان ارزیابی کرد که این موضوع، از جمله نکات مثبت این پروژه محسوب می‌شود. ضمن اینکه فعال‌سازی نهالستان‌های راکد کشور یکی دیگر از جنبه‌های مثبت طرح کاشت یک میلیارد درخت است.

اینفوگرافیک | جزئیات جدید از کاشت یک میلیارد درخت در کشور | سهم هر استان چقدر است؟ | دو استان رکورددار با کاشت ۲۸۰ میلیون نهال

آغاز نهضت ایران سبز | 170 میلیون اصله درخت تا پایان سال در کشور کاشته می‌شود

رئیس انجمن علمی جنگلبانی ایران به ایلنا گفت: با وجود نکات مثبت طرح کاشت یک میلیارد درخت در ایران، انتقاداتی درباره این پروژه وجود دارد که نباید از آن‌ها غافل شد. از جمله این که هرگونه عملیات مبتنی بر نهال‌کاری که در عرصه‌های منابع طبیعی انجام می‌شود، شامل جنگل‌کاری، آبخیزداری بیولوژیکی، پروژه‌های مرتع‌داری و ... باید براساس یک طرح مدون به اجرا درآید، یعنی باید در یک طرح کارشناسی‌شده مشخص شده باشد که کدام گونه گیاهی، در چه منطقه‌ای، به چه نحوی و در چه زمانی کاشته شود. از همه مهمتر این که چه اقداماتی برای حفظ و نگهداری گونه مد نظر باید انجام شود. برای مثال حذف دام از جنگل، خیلی بیشتر از کاشت درخت به احیای عرصه‌های جنگلی کمک می‌کند. نکته مهم دیگراینکه حفاظت از جنگل‌ها نباید زیر سایه طرح کاشت یک میلیارد درخت قرار بگیرد واولویت نخست سازمان منابع طبیعی باید حفاظت از جنگل‌ها باشد و کاشت یک میلیارد درخت باید جزو اولویت‌های بعدی این سازمان باشد.

احیای جنگل‌های شمال و زاگرس

معاون وزیر جهاد کشاورزی و ‌رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اما در این باره به همشهری‌ آنلاین گفت: «اجرای طرح ملی کاشت یک میلیارد نهال در عرصه‌های طبیعی طبق برنامه‌ریزی‌ها پیش می‌رود. در این نهضت مردمی، فقط کاشت درخت مطرح نیست و احیای جنگل‌های تخریب‌شده در شمال و زاگرس و توسعه فعالیت‌های مرتع‌داری و بذرکاری هم در آن دیده شده است. همچنین گونه‌ درختانی که در اجرای طرح کاشت یک‌میلیارد اصله درخت پیش‌بینی شده متناسب با شرایط آب‌وهوایی و اقلیمی هر استان متفاوت است و سامانه ای برای رصد و پایش این طرح راه‌اندازی شده است.»

به گزارش همشهری آنلاین، براساس پویش ملی نهضت سبز، ظرف ۴ سال قرار است یک میلیارد درخت ( سالانه ۲۵۰ میلیون اصله ) برای احیای جنگل‌ها و عرصه‌های طبیعی و همچنین کاهش انتشار کربن در محل‌های تعیین‌شده کاشته شود.برهمین اساس، از سال گذشته تولید نهال در نهالستان های دولتی و خصوصی آغاز شده است تا گونه های متناسب با آب و هوای مناطق مختلف کشور در ۳۱ استان کاشته شود.


https://gorganema.ir